Ümara leivaahju koolitus

Kõnnujõe külas, Tabivere vallas
Koolituse juhendaja on Jaanus Viese
Registreerimine kuni 13.07. 2012
tel. 56 662 752
Koolitusel osalustasu 27 EUR, söögiraha 15 EUR
Ööbimine-pesemine askeetlikes tingimustes, kaasa madrats, magamiskott ja soovi korral telk
Koolitust toetab LEADER Eesti
Koolituse juhendaja on kirjutanud tutvustuseks nii:
Koolituse eesmärk
-Süvendada koostööd ja üksteise aitamist kogukonnas läbi ühise talgutöö.
-Saada teadmisi ümara leivaahju voolimiseks käsitsi (Cob tehnika).
-Valmistada koolituse käigus osa tulevasest leiva-pizzaahjust.
-Kasutada peamiselt vaid looduslikke lähipiirkonna materjale ja vähendada seeläbi tarbimist
Käsitletavad teemad
Praktika ja arutelude käigus otsime koos vastuseid järgnevate küsimustele:
1. Ahju asendi planeerimine
2. Lihtsaid meetodeid ahju vundamendi ja varikatuse ehitamiseks
3. Cob tüüpi ümara leivaahju tööpõhimõte (ilma korstnata versioon)
4. Küpsetamise eripära rajatavas ahjus - Soojuse ja niiskuse levimine Cob ahjus (liiva-savi ahjus) - Küpsetamistulemuste erinevused võrreldes gaasi, elektri ja tellisahjudega
5. Peamiste ahjumaterjalide leidmine ja testimine looduses - sobilik liiv, savi, tellised ja põhk - savi omadused ja tähtsus leivaahjus
6. Vajalikud tööriistad ahju rajamiseks
7. Segu valmistamine oma jalgade ja keha abil
8. Sobiliku segu testimine
9. Ahju põranda ladumine ja kupli voolimine
10. Ahju soojustamine ja viimistlemine - savipiima valmistamine - kergsavi soojustuse valmistamine - sobilikud krohvid ja värvid viimistluseks
11. Leiva ja pizza küpsetamisest rajatavas leivaahjus
12. Ahju hooldamisest
Koolitaja ja leivaahju kohta saab täpsemat infot Jaanuse kodulehelt
Teise päeva pärastlõunal, alates kella 15.00-st on osalejatel võimalus kutsuda
sugulasi ja sõpru uudistama seminaril tehtut. Viime läbi ahju
demonstratsioone.
No comments:
Post a Comment